Echte & Volkoren Beschuit

Ontdek hier alles over

Echte & Volkoren Beschuit

Product & Allergeneninformatie

Lees meer

Op zoek naar inspiratie?

Belegtips voor Echte & Volkoren Beschuit

De bakkers van Bolletje hebben de lekkerste belegtips bedacht voor onze beschuiten. Je vindt ze hier!

Ontdek alle belegtips

Bolletje Groentecrackers al geproefd?

#ikwilbolletje

#ikwilbolletje

Wat is jouw favoriete belegtip met Bolletje beschuit? Wij zien het graag!

Deel het met ons op Instagram of Facebook met #ikwilbolletje.

Ontdek Bolletje Instagram

Veelgestelde vragen

Mijn Echte of Volkoren Beschuit heeft geen inkeping

Hé, extra beschuit voor dezelfde prijs! Alle Bolletje Echte en Volkoren beschuiten horen natuurlijk een inkeping te hebben, maar met het rijzen van het deeg kan het voorkomen dat de inkeping in sommige beschuiten verdwenen is. We hopen dat je de beschuit er wel heel hebt uitgekregen én dat 'ie gesmaakt heeft!

Waar kan ik de beschuitbussen bestellen?

Last van oude beschuiten? Daar weten wij bij Bolletje wel raad mee! Speciaal voor de Bolletje beschuitliefhebbers hebben wij twee beschuitbussen in ons assortiment: een bus voor de reguliere beschuitrollen en een extra brede bus voor de Boeren Beschuiten en rollen Rond Knäckebröd. Deze zijn te bestellen in de webshop.

Waarom wordt er na een geboorte beschuit met muisjes getrakteerd?

Deze traditie is afkomstig uit de Zaanstreek van de 19de eeuw. Toen at de rijke burgerij bij feestelijke gelegenheden beschuit met muisjes. Een geslaagde bevalling is natuurlijk zo'n feest. Vroeger werden muisjes gemaakt van anijs met een roze of wit suikerlaagje. Was er een meisje geboren, dan kwamen er roze muisjes op de beschuiten. Was het een jongen, dan werden er witte muisjes op de beschuiten gestrooid. Tegenwoordig worden beide kleuren dor elkaar gebruikt en is er een variant bijgekomen; blauwe muisjes. De anijs die in de muisjes zit heette goed te zijn voor de melkproductie in de borstklieren van de kraamvrouw: 'Sij doen die borsten vol melcks komen ende veel sochs crijghen'. De naam muisjes is afgeleid van het feit dat een anijszaadje met een nog aanhangend steeltje iets weg heeft van een muisje met een staartje. Bovendien is een muis het symbool van de vruchtbaarheid. Eenvoudige mensen trakteerden in de 19de eeuw overigens op brood met boter en suiker..

Waarom zitten er dertien beschuiten in een rol?

Dit aantal is eigenlijk ontstaan door 'gewoon boerenverstand'. De oven waarin de beschuiten gebakken worden, is namelijk ruim een meter breed. Hierin passen precies dertien beschuiten op een rij. In de jaren vijftig is de inpakmachine hierop afgestemd.

Zijn er ook vegan beschuiten?

Bolletje Vezelrijke Beschuiten zijn Vegan. Je vindt hier meer informatie!

Zijn jullie beschuiten kleiner of dunner geworden?

We gebruiken al meer dan 10 jaar dezelfde bakvormen (dit noemen we ook wel beschuitdoppen) waardoor de grootte van onze beschuiten niet zijn veranderd. Wel is het een natuurproduct en kunnen er dus kleine afwijkingen ontstaan door invloeden van buitentemperatuur, bloemoogst, etc.