Bolletje 50% Groentecrackers

Ontdek hier alles over

Bolletje 50% Groentecrackers

Product & Allergeneninformatie

Lees meer

Op zoek naar inspiratie?

Belegtips voor Groentecrackers

Groentecrackers zijn heerlijk bij het ontbijt, bij de lunch of tussendoor. Wil je graag geïnspireerd worden door lekkere belegtips van onze bakkers?

Ontdek ze hier
#ikwilbolletje

#ikwilbolletje

Hoe ziet jouw belegde Bolletje Groentecracker eruit? Wij zien het graag!

Deel jouw belegtip met ons op Instagram of Facebook met #ikwilbolletje.

Ontdek onze Instagram

Veelgestelde vragen

Uit welke groenten en welke hoeveelheid bestaan de crackers?

De crackers bestaan voor de helft uit groente. De groenten bestaan weer uit 57% rode kidneybonen en 43% rode bietenpuree of 43% spinaziepuree. Daarnaast bevatten de crackers met name (volkoren) tarwe, lijnzaad en sesamzaad en raapolie.

Wat houdt rijk aan vezels in?

Vanaf 6% vezels (6 gram per 100 gram product) mag een product rijk aan vezels genoemd worden. Bolletje Groentecrackers bevatten zelfs 12% vezels.

Wat houdt rijk aan eiwitten in?

Een product is rijk aan eiwitten wanneer minimaal 20% van de energetische waarde van het product wordt geleverd door eiwitten. Bij Bolletje Groentecrackers is dit zelfs 24%.

Hoezo bevatten de groentecrackers 30% minder koolhydraten?

De regel is dat je dit op het product mag zetten wanneer het product minimaal 30% minder koolhydraten dan een vergelijkbaar product bevat. Bolletje Groentecrackers bevatten 30% minder koolhydraten dan het gemiddelde van alle (ontbijt)crackers in de markt. Dit komt onder andere doordat de crackers minder meel bevatten dan veel andere (ontbijt)crackers.

Is het niet meer nodig om (verse) groente te eten wanneer ik Bolletje Groentecrackers eet?

Bolletje Groentecrackers zijn een aanvulling op, en geen vervanging van (verse) groente. Het gebruik van groente als ingrediënt geeft veel voordelen als extra veel eiwitten en vezels en natuurlijk ook smaak. Omdat de crackers in de oven gebakken worden op hoge temperaturen verliest het (een deel van de) vitaminen. Hierdoor is het verstandig om wel gewoon de door het Voedingscentrum aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit te nuttigen.

Wat houdt Nutri-Score A op de verpakking in?

Nutri-Score is een voedselkeuzelogo. Met dit logo zie je welke voedingsmiddelen binnen dezelfde productgroep een betere samenstelling heeft. Een productgroep is bijvoorbeeld brood, frisdrank of vlees.
Om de score te bepalen krijgen ‘positieve’ en ‘negatieve’ aspecten punten. Positief zijn de hoeveelheid eiwit, groente, fruit, peulvruchten, noten en bepaalde oliën. Negatieve aspecten zijn de hoeveelheid energie, verzadigd vet, suiker en zout. De producten die het beste scoren kleuren lichtgroen (score A), de slechtst scorende donkeroranje (score E). Het doel is dus dat je in een oogopzicht kunt zien of een product een verantwoordere keuze is. De Nederlandse overheid is van plan om Nutri-Score in Nederland in te voeren in 2022. Fabrikanten mogen nu al wel starten met enkele producten bij wijze van test, daarom zie je Nutri-Score nog niet op alle verpakkingen in de supermarkt.

Bolletje Groentecrackers krijgen Nutri-Score A. Dit betekent dat ze in de meest verantwoorde categorie vallen en dat in de productgroep dit een verantwoordere keuze is (ten opzichte van producten die een lagere Nutri-Score hebben). Naast het voedsellogo voegt Bolletje op de verpakking ook een bakkertje met de letter L toe, omdat producten van Bolletje natuurlijk ook altijd gewoon Lekker zijn.