Het Duurzaamheidsverslag van 2024 is gepubliceerd!

Het Duurzaamheidsverslag van 2024 is gepubliceerd!

In het Bolletje duurzaamheidsverslag blikken we terug op de stappen die we hebben gezet op duurzaamheid in 2024.

 

Voeden & Verbinden

In een tijd waarin contacten steeds vluchtiger worden, vinden wij het belangrijk om ruimte te creëren voor échte verbinding. Als bakker doen we dat door producten te maken die niet alleen lekker, maar ook voedzaam en betaalbaar zijn.

Lees Meer

Bakkers

Onze bakkers vormen het hart van onze organisatie en zijn essentieel voor het realiseren van onze ambitie. Daarom zetten we in op een werkcultuur waarin bakmanschap, veiligheid, werkplezier en duurzame inzetbaarheid centraal staan.

Lees meer

Bakkerij

Onze bakkerij is meer dan een productielocatie – het is de plek waar de basis wordt gelegd voor de bakkersproducten die dagelijks bij mensen op tafel komen. Hier combineren we bakmanschap met moderne technieken, zodat we elke dag de vertrouwde kwaliteit én verrassende producten kunnen leveren.

Energie & Emissies

We zetten concrete stappen om onze uitstoot terug te dringen. Tegelijkertijd bouwen we verder aan kennis en inzicht en nemen we deel aan relevante netwerken - om een basis te leggen voor structurele CO2e-reductie. We werken doelgericht aan de voorwaarden die nodig zijn om komende jaren verdere reducties te realiseren. 

Lees Meer

Keten

In 2024 kocht Bolletje tientallen miljoenen kilogrammen aan ingrediënten en enkele miljoenen kilogrammen aan verpakkingsmaterialen in bij leveranciers. Daarmee hebben onze keuzes in de selectie van leveranciers en de herkomst van ingrediënten directe impact op mens, milieu en maatschappij. Wij vinden het belangrijk om hier bewust en transparant mee om te gaan.

Verpakkingen

Een verpakking is vaak het eerste dat een consyument ziet en bepaalt in hoge mate de aantrekkelijkheid van een product, maar de rol gaat veel verder. Verpakkingen zijn nodig voor de bescherming en het vervoer van producten. Daarnaast zijn ze essentieel voor het behoud van smaak en kwaliteit, informeren ze consumenten en helpen ze voedselverspilling te voorkomen.