Bakkers Beschuit

Ontdek hier alles over

Bakkers Beschuit

Product & Allergeneninformatie

Lees meer

Bolletje Groentecrackers al geproefd?

#ikwilbolletje

#ikwilbolletje

Wat is jouw favoriete belegtip met Bolletje Bakkers Beschuit? Wij zien het graag!

Deel het met ons op Instagram of Facebook met #ikwilbolletje.

Ontdek onze Instagram

Veelgestelde vragen

Is er een passende beschuitbus voor Bakkers Beschuit?

Wij snappen dat oude beschuiten het laatste is waar je last van wilt hebben. Speciaal voor alle Bolletje beschuitliefhebbers hebben wij twee beschuitbussen in ons assortiment: een bus voor de standaard beschuitrollen en een extra brede bus voor de Bakkers en Vezelrijk Beschuiten en voor rollen Rond Knäckebröd. 

Alle Bolletje beschuitbussen zijn beschikbaar via www.bolletje.nl/shop.

Waarom wordt er na een geboorte beschuit met muisjes getrakteerd?

Deze traditie is afkomstig uit de Zaanstreek van de 19de eeuw. Toen at de rijke burgerij bij feestelijke gelegenheden beschuit met muisjes. Een geslaagde bevalling is natuurlijk zo'n feest. Vroeger werden muisjes gemaakt van anijs met een roze of wit suikerlaagje. Was er een meisje geboren, dan kwamen er roze muisjes op de beschuiten. Was het een jongen, dan werden er witte muisjes op de beschuiten gestrooid. Tegenwoordig worden beide kleuren dor elkaar gebruikt en is er een variant bijgekomen; blauwe muisjes. De anijs die in de muisjes zit heette goed te zijn voor de melkproductie in de borstklieren van de kraamvrouw: 'Sij doen die borsten vol melcks komen ende veel sochs crijghen'. De naam muisjes is afgeleid van het feit dat een anijszaadje met een nog aanhangend steeltje iets weg heeft van een muisje met een staartje. Bovendien is een muis het symbool van de vruchtbaarheid. Eenvoudige mensen trakteerden in de 19de eeuw overigens op brood met boter en suiker..

Waarom zit er suiker in beschuit?

Suiker geeft de beschuit smaak, maar het is niet alleen een zoetmaker. Suiker geeft ook volume, aroma, kleur en textuur aan onze beschuiten. Dat neemt niet weg dat onze bakkers altijd kritisch blijven kijken naar onze recepturen en ingrediënten, dus ook naar het gebruik van suiker. Waar mogelijk wordt het gebruik ervan verminderd en daarin zullen wij stappen blijven maken!

Zijn er ook vegan beschuiten?

Bolletje Vezelrijke Beschuiten zijn Vegan. Je vindt hier meer informatie!

Zijn jullie beschuiten kleiner of dunner geworden?

We gebruiken al meer dan 10 jaar dezelfde bakvormen (dit noemen we ook wel beschuitdoppen) waardoor de grootte van onze beschuiten niet zijn veranderd. Wel is het een natuurproduct en kunnen er dus kleine afwijkingen ontstaan door invloeden van buitentemperatuur, bloemoogst, etc.