Nieuws
"Tweedekans" tomaatjes bij Bolletje
Er wordt in Nederland per jaar zo'n 2 miljard kilo voedsel verspild. Dat is vergelijkbaar met een file aan vrachtwagens vol met voedsel van Utrecht naar Barcelona. En wist je dat de impact van voedselverspilling groter is dan die van verpakkingen?
Om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld, vinden we het belangrijk om in onze bakkerij óók voedselverspilling tegen te gaan. Als onderdeel van ons plan dit zo veel mogelijk te voorkomen, gebruiken wij de tomatenbasis van Food Fellows in onze nieuwe producten Bolletje Ciabatta Tussendoorcracker Tomaat & Kruiden en Lichte Tussendoorcracker Tomaat & Oregano. Deze tomatenbasis bestaat voor 100% uit “tweedekans” tomaatjes! Dat zijn bijvoorbeeld tomaatjes die van de tros vallen. Of die net een dagje te rijp zijn. Daar maakt Food Fellows de meest (h)eerlijke en 100% natuurlijke producten van. Zonder kunstmatige toevoegingen, kleur- of smaakstoffen.
Food Fellows is een initiatief van Harvest House, een internationale coöperatie van bevlogen en betrokken telers, gespecialiseerd in vruchtgroenten. Food Fellows bedenkt creatieve en lekkere oplossingen voor de lekkerste uitvallers die het schap net niet halen. De uitvallers die nu in deze tomatenbasis belanden, werden voorheen weggegooid of gebruikt in diervoeding. Weggooien vinden wij enorm zonde, want deze groenten zitten bomvol smaak en goede voedingsstoffen! Zo helpen we niet alleen voedselverspilling tegen te gaan, maar dragen we ook ons steentje bij om iedereen in de wereld te blijven voeden op een duurzame manier.
Dit mooie tweedekans ingrediënt geeft onze bakkers een grote glimlach.
En jullie hopelijk ook! 😊