De belangrijkste Bolletje
momenten op een rij!

- 1966 -

Breukvrije verpakking

Breukvrije verpakking

In 1966 hadden we groot nieuws bij Bolletje: we leverden de beschuit nu in een breukvrije verpakking. En, heel belangrijk, ze werden nu door een machine ingepakt. Het duurde lang voor het zover was, want een rond en teer product als beschuit is moeilijk machinaal te verpakken. Dat gebeurde dus gewoon met de hand. Tot de Schweizerische Industrie Gesellschaft met zijn nieuwe inpakmachine op de proppen kwam. Bolletje bestelde er direct een paar. Veertig rollen per minuut kon de nieuwe aanwinst inpakken. Het verpakkingsmateriaal was golfkarton en pergamijn. De dubbele wikkel werd meteen gesealed: door warmte gehecht. De nieuwe verpakking met binnenvoering beschermde de beschuit heel doelmatig tegen breken.

Ondertussen gebruikte Bolletje de sterk verbeterde verpakkingsmethode ook om de bakkers in Nederland te mobiliseren. Het is tegenwoordig ondenkbaar, maar er was het begin van de jaren ‘60 stevige concurrentie tussen kruidenierswinkels en bakkers. Bolletje beschouwde zijn beschuit als een echt bakkersproduct. Daarom wilden we de beschuit ook alleen via de bakkers verkopen. In zeer grote advertenties in dagbladen en in alle damesbladen werd er geadverteerd: ‘Bakkers, u hebt nu de beste rol beschuit van Europa. Zorg dat u de beschuitomzet in handen krijgt en … houdt!

Toch kon Bolletje later niet anders dan afstappen van het idee dat de beschuit alleen via de bakker verkocht moest worden. Zoals altijd regelde de markt het zelf: de ‘zelfbedieningswinkel’, later ‘supermarkt’, groeide als kool en kreeg steeds meer marktaandeel ten koste van de zelfstandige bakker. Zo kwam ook Bolletje in de schappen van de supermarkt terecht.

Ik wil Bolletje!

Website by Smaac & The Cre8ion.Lab