De belangrijkste Bolletje
momenten op een rij!

- 2009 -

Knäckebröd

Knäckebröd

In Zweden eet men maar liefst vier kilo knäckebröd per jaar. Daar komt dit smakelijke product dan ook vandaan. Het woord betekent letterlijk ‘breekbrood’. Vanaf 1960 wordt het in Nederland ook gegeten. In 2009 zijn we bij Bolletje begonnen met het maken van ons eigen knäckebröd. We maken het van tarwebloem, zout en gist. Het deeg rijst drie kwartier, we bakken het tien minuten en laten het daarna drogen. Het knäckebröd komt als een heel grote plak uit de oven. We zagen de reuzenplak in hapklare stukken en verpakken ze.

Bolletje maakt drie soorten, allemaal even bros en luchtig: Volkoren, Goudbros en Sesam. Daarnaast bakken we de Oerknäck varianten Meergranen, Waldkorn en Rijk & Robuust. Hartstikke läcker en een bron van vezels! 

Ik wil Bolletje!

Website by Smaac & The Cre8ion.Lab